Fiecare dintre noi, câteodată, avem nevoie de o schimbare pentru a ieși din rutina zilnică. Acesta nu este diferit nici în viața profesională, unii își schimbă locul de muncă pentru a încerca ceva nou, în timp ce alții se mulțumesc cu schimbări referitoare la amenajarea biroului. Noi, acum suntem aici ca să vă oferim niște sfaturi legate de varianta cea din urmă!

Amenajare birou modern

Bineînțeles sunt niște produse și echipamente de bază care neaparat trebuie să fie prezente în orice birou. Acestea nu vor fi detaliate, mai degrabă ne străduim să vă prezentăm produse și elemente care sunt relativ noutăți pe piață ori mai puțin convenționale într-un birou. Împreună, ele cu siguranță pot schimba instant atitudinea colegilor dar și vizitatorilor!

Elementele care cresc productivitatea:

1. Scaune ergonomice

Un scaun ergonomic, reglat după nevoile și dimensiunile personale pot avea efecte beneficiare utilizatorului. Un astfel de scaun nu trebuie să fie ultimul model de pe piață, sunt multe modele la prețuri accesibile care pot oferi un confort de nivel înalt. Consultați o listă cu cele mai bune scaune ergonomice by Antares pentru a afla mai multe informații despre avantajele unui scaun ergonomic și garantat o să găsiți un scaun care să vă fie pe plac!

2. Mese reglabile și rabatabile

Schimbarea scaunului în unul ergonomic, întradevăr este un pas bun dar nu este suficient. Acesta împreună cu un birou reglabil alcătuiesc cea mai bună echipă! O astfel de masă se adaptează cu ușurință și precis la înălțimea dorită. În orice caz, este indicat să vă alternați poziția de lucru, în picioare sau pe scaun, în acesta vă poate ajuta o mesă reglabilă Antares care oferă un mod ușor de a rămâne activ la birou!

Mese de birou reglabile si rabatabile

3. Silent booth

Primele două produse erau mai personale, din cauza că ele au efecte beneficiare doar pentru un singur utilizator. Un silent booth nu numai că ajută persoana care îl folosește să își facă taskurile în liniște dar ajută și pe cei din jur. Cum? Cei care au rămas afară nu sunt deranjați de zgomotul unui alt coleg care vorbește la telefon. Silent booth este soluția modernă într-un birou în plan deschis, datorită faptului că oferă intimitate și liniște într-un spațiu comun.

Silent booth

4. Tablă interactivă

Din prima se poate că sună ciudat că un astfel de produs este pe lista noastră dar dacă vă gândiți bine, o tablă interactivă poate să vă ușureze zilele dar chiar și ședințele de brainstorming. Vă spunem și cum:

- puteți să faceți o listă cu sarcinele zilnice individuale ori chiar și cu ale echipei, astfel o să le vedeți mereu și nu o să uitați de niciunul

- poate funcționa ca și un calendar: puteți nota datele importane, cum ar fi nceputul și sfărșitul unui proiect

- puteți nota ideile de brainstorming astfel le puteți vedea pe toate într-un singur loc, ceea ce ajută să vedeți the big picture fără nici o problemă

- poate ușura procesul de prezentare

 Tabla interactiva

Elementele care afectează emoțiile:

1. Un loc desemnat pentru relaxare

O cameră de relaxare la birou putem spune că într-un fel a devenit o necesitate. Orice ați face pentru a stimula fericirea angajaților la locul de muncă, o să fie răsplătită mai mult ca sigur din punct de vedere al productivității. Dacă angajații stiu că au posibilitatea să se retragă și să se odihnească puțin când se simt strasați, după ce se liniștesc pot continua treaba zilnică cu mai multă energie și mai inspirat. Un astfel de spațiu poate să fie dotată cu următoarele: espresor, hamac, perne, scaune bean bag, plante, lumină slabă, muzică lentă dar eventual și jocuri sau dispozitive de divertisment, cum ar fi: masă de ping-pong sau de biliard ori chiar și jocuri video.

Loc destinat relaxarii

2. Ordine și curățenie

Un mediu curat înseamnă o minte curată. Cu păstrarea ordinii în jurul nostru ne facem nouă înșine a favoare. Dacă în birou este ordine și toate lucrurile sunt la locul lor, eliminăm o sursă potențială de eroare. Conform managementului lean, păstrarea ordinii este primul pas pentru dezvoltare. Principiile sistemului 5S (instrument de lean management) sunt următoarele:

* Sort – sortare: sortarea articolelor și eliminarea tuturor lucrurilor inutile 

* Straighten  stabilizare: plasarea tuturor articolelor în locul optim pentru îndeplinirea funcției lor la locul de folosire

* Shine – strălucire: curățarea și inspectarea în mod regulat a locului de muncă, instrumentelor și utilajelor 

* Standardize – standardizare: standardizarea proceselor utilizate pentru sortarea, ordinea și curățarea locului de muncă

* Sustain – susținere: susținerea procesului dezvoltat prin autodisciplina personalului

Cu abordarea acestor sfaturi și cu o mică atenție dezvoltarea companiei și a personalului devine mult mai ușor și nu în ultimul rând, astfel, orice greșeală se poate observa chiar de la bun început și poate să fie gestionată, rezolvată în timp.

3. Plante

Avantajul plantelor într-un mediu de birou este clar dovedit. Ele ajută la reducerea stresului, cresc productivitatea, stimulează creativitatea, curăță aerul, ajută la reducerea nivelului de zgomot și nu în ultimul rând transformă spațiul de lucru într-un mediu mai atractiv. Îngrijirea plantelor, poate să fie și terapeutic pentru unele persoane, astfel acesta poate să fie de asemenea un instrument bun de team-building.

Plante in birou

4. Lumină naturală

Iluminarea adecvată este unul dintre cele mai importante aspecte la care trebuie să vă gândiți. Cu lumină naturală se poate realiza multe: nu numai că din punct de vedere a designului interior spațiul poate să pare mai mare dar garantat ajută și la menținerea stării de minte pozitive. Persoanele cu expunere la lumină naturală sunt mai fericite și mai sănătoase. Conform unui studiu realizat la Univeritatea din Oregon, cei care aveau o priveliște frumoasă de la birou și primeau o cantitate decentă de lumina soarelui, au luat mai puțin concediu medical decât restul colegilor.   

Lumină naturală

Investițiile în tehnologiile smart și elemente de decorațiune se consideră o investiție pe termen lung. Alegerea instrumentelor potrivite pentru biroul dvs. vor eficientiza fluxul de lucru și vor elibera mai mult timp pentru gândire strategică și taskurile importante. Ele de asemenea sunt concepute pentru a îmbunătăți mediul de ansamblu, colegii vor simți mai inspirați și mai productivi într-un birou confortabil amenajat conform trendurilor actuale.

Pentru cei pasionați de design interior recomandăm să afle mai multe detalii despre termenul office landscape și  amenajarea unui birou cu spațiu limitat!

Pentru mai multe detalii ne găsiți în showroom-urile din București și Cluj-Napoca ori ne puteți contacta pe marketing@scaune.ro.

Vă așteptăm!