Cu siguranță v-ați întâlnit cu acel fenomen, când zgomotul fundal în birou, atunci era cel mai mare când voi trebuia să lucrați la ceva important. În acele momentele nu ați doriți nimic altceva doar să aveți posibilitatea să vă mutați la un loc mai retras și să vă terminați sarcina în liniște. În cazurile acestea vă poate ajuta silent booth-ul, cabina conceput special pentru a face spațiul comun puțin mai personal!

Meavo silent booth

Photo credit: meavo.com

Birourile de tip open office, fără nici o îndoială au farmecul lor: aveți la dispoziție o suprafață mare de utilizat, nu vă simțiți sufocați ca și într-un birou mic și înghesuit, sunteți înconjurați cu colegii, puteți comunica mult mai ușor între voi și lista ar mai putea continua. Totodată, uneori munca într-un astfel de mediu poate deveni stresant și enervant cu acel zgomot fundal pe care îl cunoaștem cu toții. Tocmai aici intră silent booth-ul în imagine!

Unul dintre cele mai populare tipuri de birou, cândva, erau acelea numite cubicle offices. Acesta era un spațiu de lucru parțial închis și separat prin partiții. Acest tip de aranjare funcționa destul de bine o vreme, dar după un timp lucrurile s-au schimbat și specialiștii și-a dat seama că cubiculele nu au un efect foarte bun asupra stării angajaților și asupra productivității lor.

Cubicle office

Teoria în spatele unui silent booth este faptul că toată lumea are nevoie de puțină liniște să își aude gândurile proprii, să vorbească la telefon cu un client sau să negocieze cu un partener nou. Caracteristicile acestei cabine chiar în acesta vă poate ajuta!

Silent booth, într-un fel este o variantă mai modernă și ergonomică a cubiculelor. Ele oferă o intimitate asemănătoare într-un spațiu mai plăcut, viguros și productiv în timp ce puteți păstra și amenajarea pe plan deschis!

*Iată caracteristicile unei cabine:

1. Izolare fonică

Fiecare silent booth, indiferent de producător este izolat fonic. Din punct de vedere a concentrării sau a productivității acesta este cea mai importantă caracteristică! Astfel putem avea a conversație telefonică sau un apel video cu un client sau partener în liniște, cu atenție maximă la tema respectivă.

2. Amenajare

Amenajarea unui silent booth se diferă de la un producător la altul. Ceea ce se poate găsi în fiecare sunt bineînțeles conectoare pentru încărcărcarea laptopului sau a telefonului, port internet și port USB. Ideal ar fi, ca acestea să fie dotate și cu un scaun ergonomic și o măsuță reglabilă dar acesta nu se întâmplă de fiecare dată.

3. Ventilație și iluminare

Ventilația și iluminarea se pot manipula astfel: manual sau automat Cu ajutorul unui panou de control puteți schimba setările automate și puteți alege o setare care să vă fie pe plac. 

Ele se funcționează astfel: intrați în cabină, ventilația și iluminare se pornesc automat, la un mod implicit (dacă doriți să schimbați această setare aveți posibilitatea cu ajutorul unui panou de control), folosiți cabina pentru un anumit timp și după aceea iesiți. Aceasta detectează ultima prezență (când nu mai sunteți înăuntru) și automat se pornește modul de refresh, care curăță aerul și îl face potrivit pentru utilizarea următoare. După acesta ventilația se oprește complet iar după puțin timp se stinge și lumina. 

4. Curățare

Un astfel de booth trebuie ținut mereu curat. Acesta nici nu este greu, nu aveți nevoie de nimic special doar de un aspirator și de o uneltă de praf. Bineînțeles gradul de dificultate a curățării depinde și de finisajul pe care îl alegeți dar acesta nu este o sarcină dificilă în nici un caz.

5. Opțiuni extra

Majoritatea acestor cabine de pe piață au un model de bază pe care, după plac, îl puteți dota cu diferite funcții extra și accesorii. Evident și cel mai simplu silent booth este o investiție deosebit de bună dar dacă considerați că echipa dvs merită și mai mult puteți alege dintre mai multe elemente suplimentare, cum ar fi:

-Senzor de mișcare

-Senzor de ocupare, semn luminos ocupat/busy

-Detector de fum

-Sistem de stingere a incendiilor prin stropire

-Raft și cuier

-Ușă din sticlă fumurie

-Roți, dacă doriți să-i schimbați loculul

*Este important de specificat că acest articol nu este despre un produs anume, ci o scurtă descriere a acestor cabine inovatoare, care pot schimba în bine munca la birou! Conform acesteia, specificațiile se pot schimba de la un model la alta, structura, materialele folosite și amenajarea depind și de producător. Caracteristicile menționate mai sus, au scopul să vă ofere o informație generală despre cum ar trebui să arate un silent booth și ce funcții ar trebui să vă ofere.

Ce vă oferă în plus o astfel de cabină?

Locurile de muncă trebuie să se adapteze nevoilor oameniilor care lucrez acolo. Unul dintre acestea ar fi, ca angajații să aibe la dispoziție locuri speciale unde se pot retrage să-și facă treaba în liniște și în pace. Într-un birou comun, unde fiecare persoană face o treabă diferită lucrurile pot deveni caotice destul de ușor. Un silent booth oferă o soluție pentru cei care doresc să-și facă sarcinile mai imporante în liniște, cum ar fi: o conversație telefonică confidențială cu un client, un apel video cu un partener sau un superior ori chiar o puteți folosi și pentru gândire creativă!

Amenajarea într-un birou

Un plus este și faptul că aceste cabine au un aspect frumos și modern. Se pot încorpora ușor în design-ul oricărui birou! Producătorii oferă a varietată largă de finisaje, materiale și culori din care puteți să alegeți cele care se coordonează perfect cu designul interior a biroului. Aceste cabine, într-un fel devin și accesorii cheie, completând aspectul biroului! Ele nu numai că arată bine, sunt de folos fiind că cresc productivitatea și pot fi atrăgătoare, nu numai pentru colegii actuali dar și pentru cele viitoare!

Problemele moderne, necesită soluții moderne, cum ar fi Silent Booth! Câteodată toată lumea are nevoie să se retragă și să își facă treaba singur, retrăgând de restul colegilor. Pentru aceste momente era inventat silent booth. Ele sunt o investiție pe termen lung și nu numai în ceea ce privește compania dar și angajații acesteia!

Descoperă și psihologia culorilor la birou sau niște sfaturi pentru amenajarea unui birou cu spațiu limitat chiar acum!