În cea mai nouă ediție a Revistei Mobila, la rubrica Portret de Producător atenția este pe Antares Romania! Am discutat despre mai multe subiecte, inclusiv cele mai mari realizări, impactul pandemiei cât și despre planurile pentru anii următori! Citiți mai departe pentru articolul întreg. 

Antares Romania - Revista Mobila

Bálint Ede, administrator Antares România„Am început timid, în 1998, ca și distribuitor pentru scaunele produse de colegii din Cehia. Încet am început să achiziționăm utilaje și să ne specializăm și noi în producția de scaune. Am participat la mai multe schimburi de experiență cu partenerii din Cehia si Ungaria. În acei ani nu se vorbea despre ergonomie la locul de muncă, așa că și introducerea de scaune în oferta clienților noștri era o muncă de pionierat.”

Scaun Pofit

Astăzi, capacitatea de producție Antares România se ridică până la 2000 – 2500 scaune/zi, după ce, în 2017, compania a dat în folosință, la Remetea, cea mai modernă fabrică de scaune din România, o investiție de 1 milion de euro, pe o suprafață de 2.500 mp. Printre dotările cele mai importante ale noii fabrici de scaune de la Remetea sunt spațiul de producție modern, instalația de stingere a incendiilor cu sprinklere conform noilor norme europene, platforma automată de încărcare și descărcare a mărfii și un lift care face legătura între cele două niveluri ale construcției.

Cele mai grele momente au fost revelatoare

„Am trecut prin mai multe momente grele, unele externe, cauzate de criza globală din 2008-2009, altele produse de evenimente ce s-au întâmplat în interiorul firmei. Cred că cel mai greu sau cel mai frumos a fost după incendiul din 2006, când, dintr-o neatenție, două dintre cele 4 etaje ale firmei noastre au fost mistuite de flăcări. A urmat o perioada grea, dar așa cum se spune că după ploaie iese cel mai curat soare, pot să vă asigur că așa a fost. Am descoperit o echipă dispusă să pună umărul, colegii din celelalte țări dispuși să ne ajute cu comenzile deja confirmate, parteneri hotărâți să rămână alături de noi”, își amintește Bálint Ede.

Scaun activ Leo

„Cea mai mare realizare am avut-o chiar anul trecut, în anul pandemiei”

 „Anul 2020 a însemnat pentru noi începutul unui parteneriat, sperăm de lungă durată, cu Organizația Arabă pentru Industrializare. Este o mare realizare, deoarece partenerul egiptean ne-a ales ca și furnizor de scaune pentru noul sediu administrativ al țării. Acest centru administrativ va avea clădiri de birou, blocuri, mall-uri, pentru aproximativ 6 milioane de locuitori. Deja am livrat foarte multe scaune. Împreuna cu partenerul egiptean căutăm o soluție de dezvoltare de modele noi pentru piața egipteană. În tot acest proces ne-a fost alături Misiunea Diplomatica a României din Egipt”, povestește recunoscător administratorul Antares România.

Antares crede și investește în inovație

„Sperăm ca an de an să brevetam o invenție nouă în domeniul scaunelor ergonomice. Credem că viitorul este al pieselor de mobilier inteligente, scaune inteligente care ajută la menținerea unei stil de viață sănătos, care sunt construite cu grijă de sănătatea utilizatorului. Dorim să ținem pasul cu piața mereu în schimbare și dezvoltare, să lucrăm la produse inovatoare și să utilizăm cele mai noi tehnologii”, afirmă Bálint Ede.

Scaun Tesla

Calitatea scaunelor Antares și procedurile de realizare a mobilierului sunt garantate: certificarea pentru managementul calității ISO 9001:2008 și certificarea pentru Mediu: 14001: 2004, dar și conformitatea produselor Antares cu standardele europene EN 1335 și EN 13761.

„Acest virus ne-a schimbat într-un fel pe toți”

„Nu suntem o excepție. Și noi am fost afectați. Dar, cum deja eram prezenți în piața online prin diverși distribuitori, ne-am adaptat relativ repede la această nouă situație. Munca de acasă ne-a dat posibilitatea să privim dintr-o nouă perspectivă și ne-a permis să reorganizăm proceduri și procese. În această perioadă, ne concentrăm să obținem cât mai multe lucruri bune din această situație nouă, imprevizibilă”, afirmă cu încredere Bálint Ede, administrator Antares România.

Scaun Ovidio

Antares România vrea să continue „figura frumoasă” din 2020, să fie alături de parteneri, clienți și furnizori, susținându-se reciproc

„În 2021 vrem să lansam și să introducem în producția de serie Scaunul MyTesla, un scaun smart. Brevetat în 2019, scaunul MyTesla este o noutate în domeniul scaunelor de birou, putând să analizeze poziția de lucru, să trimită feedback corector. Pe lângă acest scaun vrem să introducem o colecție de scaune de gaming, scaune la care lucrăm de ceva vreme. Fiind membru fondator in Cluster Mobilier Transilvan suntem implicati in mai multe proiecte de cercetare si dezvoltare. Lucrăm împreună pentru a crea o infrastructură în care avem toate oportunitățile de a dezvolta noi produse cu cele mai noi tehnologii, ne dezvăluie administratorul Antares România o parte din planurile companiei.

Anul trecut, vânzările de scaune la export au reprezentat peste un sfert din cifra de afaceri a Antares România

„Până în 2019 nu am insistat prea mult cu vânzarea produselor noastre peste hotare. Cu toate acestea am exportat în Emiratele  Arabe, Africa și Europa. Și pentru industria noastră presiunea producătorilor chinezi este foarte mare, dar, de la începutul anului 2020, am lăsat timiditatea deoparte si am început să ne focusăm spre alte zone de interes. Noile condiții comerciale propuse de China (prețuri, transport) fac din România un partener din ce în ce mai interesant pentru producția europeană. Această situație ne favorizează într-o mare măsură”, crede Bálint Ede, administrator Antares România.

Scaun Omnia

Reprezentanții Antares România susțin că, în acest an, au în vedere extinderea capacității de producție din județul Harghita, automatizarea anumitor procese de ambalare și de producție. Iar în anii următori, își doresc să extindă fabrica cu o hală nouă, într-un parc industrial din Cluj. 

Logo Antares International

Antares Romania

Fabrica de scaune ANTARES este cel mai mare producător autohton de scaune ergonomice de birou și pentru spații publice. În 2020, Antares România a vândut aproximativ 400.000 de scaune și fotolii directoriale. În prezent, aici lucrează 80 de oameni. Antares are magazine de prezentare în Cluj-Napoca și București și exportă produse în principal către firmele membre ale grupului Antares. În prezent, grupul Antares Internațional este unul dintre cei mai mari producători de scaune de birou din Europa Centrală și de Est.

Antares International Group

Antares International Group a fost înființat în 1992. Are filiale în Cehia(1992), Ungaria(1995), Slovacia(1995), România (1998), Bulgaria (2001), Serbia (2008) și spații de producție în Cehia, Ungaria, România, Serbia și Bulgaria.

Antares Romania - Revista Mobila

Antares Romania - Revista Mobila

Antares Romania - Revista Mobila

Mulțumim echipei Revista Mobila pentru colaborare! 

Pentru mai multe detalii ne găsiți în showroom-urile din București și Cluj-Napoca ori ne puteți contacta pe marketing@scaune.ro.

Vă așteptăm!