COMUNICAT

 

02.01.2023

 

ANUNŢ DE ÎNCEPERE A PROIECTULUI

MyTESLA – dezvoltare scaune inteligente

 

ANTARES ROMANIA SRL cu sediul în Municipiul Cluj- Napoca, Piața 1 Mai, nr.4-5, Cluj, anunţă începerea proiectului cu titlul ” MyTESLA – dezvoltare scaune inteligente, începând cu data de 29.12.2022. Proiectul se implementează în baza contractului de acordare a sprijinului financiar NR.9/29.12.2022 încheiat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Administrator al schemei de ajutor de stat/ minimis.

Valoarea totală a proiectului este de 989.144,19 lei din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 806.475,10 lei.

 

Proiectul se derulează pe o perioadă de cinci (5) luni, respectiv 29.12.2022 – 31.05.2023.

 

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea și comercializarea a două game de produse tip “scaun inteligent” care vor fi obținute prin combinarea de soluții ergonomice (static-dinamic) și soluții TIC care vor semnala necesitatea corectării posturii.

 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Cercetare industrială și dezvoltarea conceptelor de produs prin proiectarea a două planuri de construcție și documentația tehnică completă în două (2D) și trei dimensiuni (3D) - vederi, secțiuni, detalii, descriere tehnică, realizarea reperelor și ansamblelor.

2. Cercetare industrială în vederea conceperii și dezvoltării unui scaun medical pentru persoanele paraplegice, prin integrarea de TIC printr-un braț robotic, precum și optimizarea unor senzori de manipularea a acestuia prin mișcarea ochilor.

3. Dezvoltarea a două noi prototipuri, prin integrarea de AI și ML, optimizarea părții software inclusă în scaun și a aplicației care va interacționa cu utilizatorul pentru a facilita utilizarea, comercializarea și modernizarea sistemului în integralitate, în vederea personalizării scaunelor, îmbunătățirii elementelor de securitate, introducerii elementelor de identificare și reglare personalizată a scaunelor.

4. Construirea unei locații de producție și dotarea acesteia cu echipamentele necesare fluxului tehnologic pentru realizarea producției la OS.5. Obtinerea de materii prime pentru produsele tinta provenita dintr-o unitate de prelucrare moderna in atmosfera controlata in conformitate cu cele mai inalte tehnologii.

Proiect finanțat prin POAT 2014-2020/SMIS 2014+: 141736, cod proiect: 1.1.142.

 

Detalii suplimentare puteţi obţine de la:

Nume persoană contact: Ede Balint
Funcţie: Administrator
Telefon/Fax: e-mail: ede@scaune.ro

Website: https://scaune.ro/