Menținerea unui mediu sănătos și igienic nu a fost niciodată mai important! Pe lângă dezinfectarea suprafețelor cu nivel de atingere ridicată și igienizare există o metodă mai sigură de a preveni răspândirea bacteriilor, acesta fiind amenajarea spațiilor mult prea frecventate cu scaune și fotolii tapițate cu materiale antimicrobiale!

Țesături pentru sectorul sanitar

Deși menținerea curată a tuturor suprafețelor este o necesitate în fiecare industrie, credem că aceasta este cea mai importantă în spațiile de asistență medicală, în special în spitale. Locurile acestea trebuie să fie mereu curate și sterile, deoarece ocupanții săi sunt cei predispuși să se îmbolnăvească sau să-și agraveze starea inițială. Scaunele și fotoliile tapițate cu materiale antimicrobiale ajută la crearea unui mediu care respectă cele mai înalte standarde de siguranță a pacienților. Cu următoarele materiale pe care vă vom prezenta, este posibil să amenajați o sală de așteptare sau un laborator cu aspect frumos în timp ce îmbunățiți și igiena locului!

Ce înseamnă “antimicrobian”?

"Un material antimicrobian este înzestrat cu caracteristica de a elimina sau inactiva în mod inerent microbi patogeni ca: bacterii, ciuperci (inclusiv ciuperci de mucegai) şi virusuri".

Conform Organizației WHO (Word Health Organization) infecțiile microbiene sunt văzute ca și o îngrijorare majoră, tocmai de aceea trebuie să acordăm mare atenție prevenirii. Diverse infecții se pot răspândi cu ușurință în spații comune, precum: grădinițe, instituții de învățământ sau unități de asistență medicală.

Scaune tapițate cu materiale antimicrobiale

Materialele și suprafețele antimicrobiene sunt capabile să omoare microorganisme precum bacterii, ciuperci și virusuri, limitând răspândirea infecțiilor. Pe lângă sectorul sanitar activitatea antimicrobiană este prezentă și în numeroase obiecte care ne înconjoară, cum ar fi ambalajele alimentare sau materialele plastice și textilele.

Un raport publicat de Harvard University specifică următorul: conform cercetăriilor, virusul actual (Covid-19) poate fi transmis mai puțin ușor de pe suprafețe moi decât suprafețe dure, atinse frecvent, cum ar fi un mâner sau un buton de lift”.  Acesta pe de o parte  înseamnă că virusul nu poate răspândi atât de ușor de pe scaune tapițate cu materiale textile dar pe de altă parte nu exclude faptul că trebuie să avem grijă unde ne așezăm și cum curățăm scaunele, fotoliile în lucurile comune, sensibile, frecventate de multe persoane. Pentru a ne ușura treaba și din motive de precauție, recomandăm alegerea materialelor antimicrobiale pentru tapițarea scaunelor, fotoliilor, mobilierelor.  

Folosirea materialelor antimicrobiale în sectorul sanitar

Facilitățile de asistență medicală au în mod obișnuit protocoale de curățare pentru a preveni orice îmbolnăvire și pentru reducerea riscului de contaminare. Acesta desigur este esențial și important pentru a obține un nivel de igienă înalt dar pe lângă acesta se pot integra noi măsuri, cum ar fi  utilizarea țesăturilor antimicrobiale pentru mobiliere. Aceste materiale avansate, pe lângă faptul că sunt antimicrobiale sunt impermeabile, rezistente la pătare și ignifuge.

Caracteristici materiale antimicrobiale

Țesăturile antimicrobiale sunt potrivite pentru cele mai pretențioase medii, cum ar fi spitale, case de bătrâni, centre de îngrijire medicală sau laboratoare. În majoritate, materialele cu o astfel de caracteristică sunt piele și vinilin dar câteodată ne putem întâlni și cu anumite materiale textile care la fel, împărtășesc această calitate. Motivul este destul de simplu, aceste materiale se pot curăța cel mai rapid și eficient. 

Materiale antimicrobiale

Astfel de materiale au un sistem de apărare împotriva petelor, bacteriilor și zgârieturilor. Împreună, ele fac materialul scaunelor și fotoliilor durabile, oferind o performanță extinsă pe o perioadă lungă. O mare parte a materialelor textile antimicrobiale sunt curățabile cu înălbitor. Acesta înseamnă că materialul nu pierde din calitate și nu se decolorează dacă utilizați astfel de substanțe pentru curățarea lor. Bineînțeles că textilele pe bază de vinilin și poliuretan, preferate de mult timp în industria medicală, sunt deasemenea rezistente la astfel de soluții. Pentru a nu distruge tapițeria scaunului înainte să-l curățați consultați intrucțiunile de întreținere a acestuia. 

Materialele textile de acest gen sunt versatile, se pot găsi în diferite culori cu sau fără motive, după preferințe personale. Ele sunt moderne, îmbină curățarea ușoară, durabilitatea și siguranța cu designul frumos și atrăgător.Cu astfel de materiale puteți crea o atmosferă plăcută, un spațiu confortabil unde pacienții pot simți în siguranță, asfel creând o experiență plăcută pentru ei. 

Sală de așteptare cu mobilier antibacterial

Aceste materiale se pot folosi în diverse industrii unde sunt multe spații comune și răspândirea ușoară a infecțiilor este posibilă. Când ne gândim la materiale antimicrobile nu trebuie să închipuim un material urât la care nu este plăcut să ne uităm ci la niște materiale care sunt moderne dar în același timp elegante și care se pot încorpora ușor în orice mediu, fie vorbă de un spital sau o instituție școlară. În plus, trebuie să vă amintiți  alegerea materialelor potrivite ajută la creșterea igienei spațiului!

Pentru mai multe detalii ne găsiți în showroom-urile din București și Cluj-Napoca ori ne puteți contacta pe marketing@scaune.ro.

Vă așteptăm!