Ce este ergonomia ?

Ergonomia este aplicarea de informații științifice pentru proiectarea de obiecte, sisteme și de mediu, ceea ce le face mai eficiente și mai confortabil de utilizat. Mobilierul ergonomic de birou este proiectat cu corpul utilizatorului în minte. Fie că doriți un scaun pentru birou sau pentru acasă, confortul este cheia. Alege un scaun de birou care lucrează cu corpul și nu împotriva lui.

Alegerea unui scaun de birou care va menține spatele într-o postură corectă vă poate ajuta la prevenirea durerilor de spate, gât și va crește eficiența la locul de muncă. Pentru a găsi scaunul ergonomic care vi se pliază cel mai bine, trebuie să cunoașteți diferite caracteristici ale scaunelor ergonomice și modul în care acesta vă poate sprijini nevoile dumneavoastră.

Alegeți un scaun ergonomic folosind următorii pași:

1. Fii atent la caracteristicile scaunului ergonomic:

Înălțime – Un scaun ergonomic ar trebui să permită ajustarea în înălțime a șezutului pentru a vă permite să stați confortabil cu picioarele pe podea și cu genunchii la un unghi de 90 de grade și paralel cu șoldurile dumneavoastră.

Brațe – este foarte important ca scaunul ales de dumneavoastră să aibă brațe. Ele vă oferă posibilitatea să vă sprijiniți brațele, astfel încât umerii dvs. vor sta într-o poziție confortabilă. Brațele sunt foarte utile dacă tastați la calculator pentru mai mult timp. Dacă este posibil alegeți brațe care se pot regla în înălțime pentru a servi diferitelor activități.

Spătarul – Spătarul unui scaun ergonomic ar trebui să sprijine curba naturală a coloanei vertebrale. El trebuie să vă susțină partea lombară a spatelui. Este recomandat ca spătarul să fie suficient de mare încât să vă sprijine umerii și zona gâtului.

Scaun ergonomic cu spătar reglabil

Șezutul – Un scaun ergonomic trebuie să vă ofere suport confortabil feselor si șoldului dumneavoastră. Adâncimea șezutului trebuie să vă ofere o distanță de până la 10 cm dintre șezut și partea din spate a genunchiului dumneavoastră. Multe scaune ergonomice au posibilitatea de translație pe orizontală a șezutului.

Scaun ergonomic cu șezut reglabil

Tetiera – Tetiera scaunului iți oferă posibilitatea să iți sprijini capul atunci când te afli așezat într-o poziție înclinată pe spate. Această caracteristică este foarte utilă dacă petreceți mult timp înclinat pe spate vorbind la telefon sau dacă tastați din această poziție.

Scaun ergonomic cu tetireră reglabil

2. După ce ați evaluat posibilile caracteristici ale unui scaun ergonomic, luați în consideare la ce o să folosiți cel mai mult scaunul. O mare parte din timp o să vorbiți la telefon? O stați așezat la calculator mai mult timp, fără să vă deplasați prea mult? Încercați să aflați ce fel de scaun ergonomic vi se pliază cel mai bine, după descrierea caracteristicilor de mai sus.

3. Mergeți și încercați acel scaun ergonomic în magazine sau la diferite showroom-uri înainte de a-l achiziționa. Merită să faceți acest efort deoarece pe lângă că investiți o sumă de bani în acel scaun, trebuie să luați în considerare și faptul că o să îl folosiți câțiva ani de zile. Noi avem două showroom-uri unde puteți testa sau încerca scaune ergonomice, unul la Cluj – Napoca și unul în București.

Puteți comanda scaune noastre şi online de pe www.scaune.ro

4. Un aspect foarte important în alegerea unui scaun ergonomic este stilul, culoarea și tapițeria scaunului. De cele mai multe ori, scaunele ergonomice pot fi tapițate cu piele, stofă, piele ecologică sau plasă („mesh”). Încearcă să îți personalizezi scaunul după gusturile tale, deoarece o să îl folosești o bună perioadă de vreme.

Atenție!

Faptul că un scaun este numit ergonomic nu înseamnă că o să fie bun pentru tine sau oricine. Fiecare model de scaun este diferit așa cum fiecare persoană este diferită. Alocă timp și răbdare în alegerea scaunului.

Scaunul ergonomic trebuie să fie potrivit pentru scopul propus, permițându-vă să vă mișcați liber și să vă îndepliniți sarcinile într – un mod confortabil și eficient.

Dacă știi că o să petreci câteva ore pe zi folosind scaunul, alege un scaun ergonomic cu multe reglaje. Suportul lombar al spătarului este printre cea mai esențială caracteristică a unui scaun ergonomic dacă o să folosești scaunul pentru perioade neîntrerupte și lungi de timp.Totuşi, pauzele sunt recomandate.

Chiar dacă estetica scaunului este pe primul loc, de cele mai multe ori în alegerea unui scaun ergonomic, trebuie să nu uiți și de caracteristicile enumerate mai sus. Nu uita că de multe ori o să folosești acel scaun ergonomic mai mult de 8 ore pe zi și trebuie să fii sigur de scaunul ales.

Producem și comercializăm scaune de peste 15 ani. Pentru a ne satisface clienții, acordăm o atenție deosebită calității scaunelor pe care le producem deoarece iubim ceea ce facem.