Găsirea unui scaun de birou care să corespunde tuturor nevoilor personale este destul de greu, să nici nu mai vorbim despre alegerea tipului de material a acestuia. Începând de la mesh, prin diferite materiale textile, până la piele avem foarte multe opțiuni la dispoziție. Dar oare care ne potrivește cel mai bine?
Pentru a alege materialul scaunului, în primul rând este nevoie de un scaun de birou. Alegerea acestuia poate să fie un proces lung și stresant, tocmai de aceea vă sfătuim să citiți un articol precedent, despre această temă.
În continuare, vom discuta pe rând despre mai multe tipuri de materiale, cum ar fi: mesh, textil, piele naturală, piele ecologică dar chiar și polipropilenă sau lemn. Bineînțeles fiecare variantă are avantaje și dezavantaje, care într-un fel ne pot ajuta să luăm o decizie.
MESH
Acest tip de material este favoritul celor care au un office job și stau ore întregi într-un singur loc, fără să-și schimbă poziția. Lor, le este optimal să se utilizeze un scaun de birou tapițat cu mesh care asigură respirabilitatea pielii și pe lângă acesta are un finisaj modern și ergonomic. În plus, mesh-ul oferă un confort respirabil și îndelungat și în cele mai calde zile de vară. Vedeți aici variantele de mesh oferite de Antares România.
Enjoy, tapițat cu mesh, oferă confort deosebit beneficiarului.
MATERIALE TEXTILE
Faceți cunoștință cu cele mai populare materiale de scaune de birou! Fără nici o îndoială acest tip de material este folosit de cele mai multe ori. Oare de ce? În primul rând, materialele textile au și calitățile lor: ele sunt ușor de întreținut, vin într-o mare varietate de culori și modele și nu în ultimul rând se potrivesc ușor decorului existent. În al doilea rând, ele au și niște slăbăciuni, cum ar fi faptul că nu prea lasă pielea să respire, astfel se consideră mai predispus la menținerea umidității. Aici puteți să vă uitați la toate stofele Antares.
Tesla, tapițat cu material textil este evoluția logică a designului modern
PIELE NATURALĂ ȘI ECOLOGICĂ
Aceste tipuri de materiale oferă o eleganță atemporală, un aspect prestigios la fel și comoditate. În cazul în care alegeți piele naturală pentru scaunul dvs, trebuie să țineți în minte faptul că ele sunt mai greu de întreținut, aveți grijă să evitați să îl păstrați în lumina directă a soarelui.
Pe de o parte, diferența dintre piele naturală și piele ecologică se vede în preț, ultima fiind la un preț mai accesibil. Pe de altă parte, varianta ecologică este mai ușor de curățat.
În ambele materiale este comun faptul că nu prea lasă pielea să respire. Acesta înseamnă că pielea expusă a persoanei așezate se poate lipi ușor de material.
Legend, inspiră eleganță și reflectă credibilitate în orice birou
POLIPROPILENA
Cel mai probabil, scaunele acestea sunt cele mai simple de întrețiunt. Ele sunt durabile, ușor de curățat și suprapozabile. Design-ul lor simplu dar sofisiticat le face perfecte pentru segmentul HoReCa dar și pentru uz rezidențial. Mai multe informații despre materiale polipropilă puteți găsi aici.
Cu scaunul Ole, spațiul din jurul vostru poate să revină la viață datorită culorile sale luminoase
LEMN
Scaunele făcute din lemn sunt cele mai tradiționale, mirosul plăcut de lemn este absolut deosebit. Ele rezistă trecerea timpului, deasemenea sunt durabile, dar din păcate, privind confortul oferit, nu au cele mai bune performanțe. Aceste scaune nu sunt făcute pentru uz intens, ele devin incomode după un timp. Totuși ele pot deveni accentul unei bucătării rustice,
În concluzie, toate materialele menționate mai sus sunt de calitate. Alegerea celui mai bun material pentru scaunul achiziționat depinde de mediul în care doriți să îl folosiți și de nevoile dvs. Până la urma urmei, factorul decisiv va fi preferința personală și modul în care doriți să utilizați scaunul!
Pentru mai multe detalii ne găsiți în showroom-urile din București și Cluj-Napoca ori ne puteți contacta pe marketing@scaune.ro.
Vă așteptăm!