Ați achiziționat un scaun by Antares sau sunteți pe cale? Înseamnă că acest articol este perfect pentru dvs.! Unul dintre cele mai importante lucruri ca și proprietarul unui scaun, de orice fel, este să știți cum să aveți grijă de el. În următoarele rânduri vom prezenta cum să întrețineți sau să curățați tapițeria scaunului în mod corect.
La Antares România se poate găsi o selecție largă de scaune și tipuri de tapițerii. Puteți alege dintre scaune netapițate, tapițate cu material textil, cu piele sintetica sau cu piele naturală. Curățarea și întreținerea unui scaun, depinde de tapițeria acestuia. Mai în jos, găsiți patru categorii și niște sfaturi pentru îngrijirea corectă.
1. Scaune netapițate: lemn lăcuit, poliuretan injectat, polipropilenă
Scaunele care fac parte din această categorie sunt:
-scaune cu șezut și spătar lemn lăcuit
-scaunele profesionale din poliuretan injectat
-scaune cu scoică din polipropilenă
Pentru o curățare generală, folosiți un material din microfibre ușor umezit în apă caldă.
Pentru pete persistente, cum ar fi de exemplu cerneala, folosiți la fel un material din microfibre dar în acest caz în loc de apă să-l umeziți în soluție diluată în apă și alcool.
ATENȚIE: să nu utilizați detergenți abrazivi, ceară de curățare sau aerosoli utilizate pentru curățarea de uz casnic, să nu aplicați spumă uscată și să nu zgâriați și frecați materialul energic.
2. Scaune tapițate cu material textil
Materiale textile din această categorie: Amicra, Cagli, Vidar, Fiesta, Eclo Lână, Eclipse.
Dacă scaunul achiziționat este tapițat cu una dintre aceste tapițerii, vă puteți avea grijă de el astfel:
-curățați frecvent cu aspirator și eventual cu un material din microfibre ușor umezit în apă caldă
-în cazul petelor, să folosiți un material din microfibre ușor umezit în apă caldă și dacă pata este persistentă adăugați săpun, clătiți și apoi lăsați la uscat în mod natural. Este important să evitați lumina directă a soarelui. Petele se pot îndepărta și prin "curâțare chimică" (dry cleaning).
ATENȚIE: nu utilizați ceară de albire, detergenți abrazivi de curățare sau spray-uri utilizate pentru curățarea zilnică de uz casnic.
3. Scaune tapițate cu piele sintetică
În cazul în care scaunul pe care doriți să îl curățați este tapițat cu piele sintetică, urmăriți aceste pași pentru o întreținere adecvată!
Un material de microfibre este prietenul dvs. și în acest caz. Pentru o curățare generală, în primul rând, umeziți ușor materialul în apă caldă și ștergeți cu el scaunul. În al doilea rând, uscați-l cu un alt material moale sau în mod natural.
Ați pătat materialul? Aveți grijă că petele trebuie tratate cât mai repede posibil pentru a preveni impregnarea materialului. Utilizați un material din microfibre umezit într-o soluție diluată în apă și alcool.
ATENȚIE: nu utilizați detergenți abrazivi, ceară de curățare sau aerosoli utilizate pentru curățarea zilnică de uz casnic, nu aplicați soluție pentru ”polish” sau produse cu conținut chimic, nu aplicați niciodată spumă uscată, nu zgâriați și nu frecați viguros, evitați expunerea la căldură.
4. Scaune tapițate cu piele naturală
Cum curățăm un scaun tapițat cu piele naturală? Cu atenție, răbdare și cu urmărirea sfaturilor producătorului.
Când curățați scaunul, este recomandat să folosiți un material din microfibre care poate să fie ușor limpezit în apă. La curățarea unui astfel de material este important să îl tratați cu blândețe și să nu îl frecați.
Pentru petele persistente, cum ar fi cerneala, utilizați un material din microfibre umezit într-o soluție diluată în apă și alcool. În cazul în care pata este persistentă, se adaugă săpun (pH 5,5) în apă, se clătește și se lasă să se usuce în mod natural.
ATENȚIE: nu utilizați detergenți abrazivi, ceară de curățare sau aerosoli utilizate pentru curățarea zilnică de uz casnic, nu aplicați soluție pentru ”polish” sau produse cu conținut chimic, nu aplicați niciodată spumă uscată, nu zgâriați și nu frecați viguros, evitați expunerea la căldură.
Considerăm că este important să știți că Antares România SRL nu va accepta reclamații pentru daunele cauzate de:
- folosirea și sau curățarea necorespunzătoare.
- decolorarea cauzată de anumite haine, cum ar fi blugi, nu este un defect al materialului.
- diferențele de nuanță de la un lot la altul (în toleranțele standardului) nu vor fi acceptate ca motiv de reclamație.
Vă mulțumim că ați ales să achiziționați produsul nostru! Pentru mai multe informații vă încurajăm să ne vizitați în showroom-urile din Cluj-Napoca și București ori ne puteți contactata pe adresa marketing@scaune.ro .
Vă așteptăm!