Designul spațiului de lucru are un rol important, dacă acesta este de calitate, atmosfera devine mai puțin stresantă și mai productivă. Fie că este vorbă de biroul de la servici sau cel de acasă nu toată lumea are la dispoziție un spațiu super mare cu perete de sticlă ca și în filme americane. Majoritatea oamenilor lucrează într-o încăpere mică sau într-un open office, unde chiar nu este loc pentru nimic altceva doar pentru o masă și pentru un scaun de birou. Dacă doriți ca biroul să vă pare mai mare dar nu știți de unde să începeți, porniți de la implementarea următoarelor sfaturi!
1. Să nu supracompensați
Trebuie să acceptați faptul ca spațiul este mic și că nu puteți schimba mărimea acestuia. Ceea ce puteți face este să cumpărați mobiliere mai mici și multifuncționali, astfel spațiul va părea mai mare și în plus puteți economisi. Să nu cumpărați un mobilier despre care știți că este prea mare pentu spațiul dvs, o să obțineți exact opusul de ceea ce ați dorit.
2. Alegeți nuanța corectă
Culoarea pereților afectează direct dimensiunea spațiului și are un rol important. Spațiile mai luminoase par mai mari și mai primitoare. Când alegem culoarea să avem grijă să folosim nuanțe palide, de exemplu: alburiu, albastru sau verde. Culorile acestea ne ajută să obținem efectul dorit. Nu în ultimul rând albastrul clasic este culoarea anului 2020 la fel ca și anumite nunanțe de verde.
3. Iluminarea corectă
Utilizând lumina naturală în birou va deschide interiorul și îl va face să pare mai mare. Ferestrele mari nu numai că lasă lumina naturală să intre ci și aduce natura exterioară mai aproape de noi. Dacă nu aveți la dispoziție multă lumină naturală puteți să obțineți un efect similar utilizând lumina artificială care imită cu succes tonurile luminii naturale.
4. Păstrați ordinea
Este super ușor să colectați lucruri inutile în birou, mai ales dacă vorbim despre un spațiu mai mic. Uitați-vă, câte lucruri sunt în jurul dumneavoastră și în cazul în care considerați că nu le mai folosiți zilnic, aruncați-le. Mai puțin este mai bun. Când aveți prea multe lucruri în birou spațiul pare mai mic și nu în ultimul rând distrage atenția de la sarcinile care trebuie îndeplinite.
Să începeți decorarea spațiului cu alegerea unui punct focal. Acesta este punctul care atrage direct atenția persoanei care intră în birou. În cazul nostru punctul focal poate să fie biroul împreună cu scaunul sau chiar și separat unul de altul. Aranjați restul mobilierelor astfel încât să se atragă atenția asupra acestei zone. Să nu folosiți multe accessorii pentru că biroul ușor va deveni aglomerat. Încercați să găsiți o pictură mai mare care are o semnificație personală decât să aveți multe fotografii mici în rame. În orice caz, păstrați podeaua cât mai limpede și să uitați de covoarele mari, pentru a crea iluzia de spațiu mai mare.
5. Cumpărați o oglindă nouă
Cu cât este mai mare oglina, cu atât pare camera mai mare. Oglinzile care reflectă alte ziduri creează o iluzie de birou mai spațios. Plasarea oglinzii aproape de o fereastră pentru a reflecta exteriorul este la fel de eficientă.
6. Alegerea biroului și a scaunului de birou
Mesele de sticlă vor ajuta la menținerea aspectului de spațiu deschis. Optați lângă scaune moderne dar totuși comfortabile, cu brațe deschise și picioare expuse. Acesta permite luminii să intre sub mobilier, astfel camera va părea mai aerisită, mai spațioasă. Plasați piesele de mobilier mai mari pe lângă pereți pentru a maxima spațiul. Cel puțin o parte a mobilierelor, de exemplu scaunul de birou sau fotoliul ar trebui să aibe aceeași culoare ca pereții, deoarece acestea vor începe să se amestece, extinzând camera.
Acordând atenție detaliilor mici putem obține rezultate superbe. Putem schimba orice spațiu mic și neprietenos într-un spațiu primitor și plăcut, unde munca merge ușor. Amenajararea biroului o să fie mai ușor dacă implementați aceste sfaturi.