Succesul tău pe termen lung este bazat pe sănătate. Munca sedentară de birou, opt ore pe scaun în fața calculatorului, cinci zile pe săptămână pot avea un impact negativ asupra corpului tău. Da, chiar dacă în afara orelor de lucru (la birou) încerci șă te menții sănătos: alergi, te relaxezi, faci yoga, utilizezi bicicleta în loc de mașină trebuie să știi că nu este suficient.
În postarea actuală, îți prezentăm 10 recomandări generale care te vor ajuta să îți păstrezi sănătatea la birou care nu au legătură cu scaunul de birou achiziționat sau care urmează să-l achiziționezi:
1. Consumul unei cantități adecvate de apă. Dacă vei respecta această regulă nu vei avea probleme cu dezhidratarea. Este bine de știut că multe fructe sunt o sursă reală de apă și vă pot ajuta să vă mențineți hidratați: portocale, grapefruit, struguri, pepene verde sau roșu.
2. Unul dintre cele mai importante lucruri care le puteți face în timpul zilei la birou pentru a vă proteja sănătatea este să vă ridicați de pe scaun cel puțin o dată la 40-45 minute. Este important să vă detensionați și revigorați chiar dacă mergeți până în sala de mese sau până la biroul colegului de alături.
3. Alege scările în locul ascenorului. Urcatul și coborâtul scărilor sunt exerciții ușoare și sigure pentru persoanele de orice vârsta. Dezvoltarea unui obicei în a folosi scările în locul liftului poate conduce la îmbunătățirea semnificativă a stării de sănătate de-a lungul timpului.
4. Un prânz sănătos este o parte importantă a unei diete echilibrate. Consumul de porții rezonabile este însă o parte importantă a sănătății. Un loc de muncă unde stați foarte mult pe scaun nu va solicita foarte tare organismul și nu va reuși să consume toate caloriile unui prânz prea bogat.
5. Relaxarea umerilor și a gâtului este necesară pentru a evita sindromul gâtului tensionat (TNS). Acest lucru poate apărea atunci când umerii și gâtul sunt fixați prea mult într-o poziție fixă. Mișcați-vă cât mai mult mușchii brațelor, umerilor și gâtului.
6. Adaptează înălțimea monitorului și distanța față de el corect. Distanța de la ochi până la monitor trebuie să fie de aproximativ un braț. Dacă nu vedeți ce scrie pe monitor, pur și simplu măriți dimensiunea fontului.
7. Eliminați alimentele care conțin mult zahăr. Da, sunt peste tot în birou! Ele pot fi gustoase, dar nu îți satisfac adevărata foame. Este recomandat să vizitați automatul mai rar și să aduceți gustări fără zahăr de acasă: nuci, alune, salate sau fructe. Dacă într-adevăr nu puteți supraviețui după-amiezii somnoroase din birou, o bucată de ciocolată negră este cea mai recomandată.
8. Tastatura, mouse-ul și telefonul dvs. pot conține mii de germeni care așteaptă doar să vă facă rău. Este timpul să scoateți dezinfectantul.
9. Dacă ai posibilitatea, alege un birou reglabil pe înălțime sau organizează ședințele operative la ”masa de bar”. Vei fi mai sănătos și mai eficient, ședințele se vor scurta simțitor.
10. Dormiți suficient. Somnul bun vă ajută să fiți mai productivi, sănătoși și să evitați acumularea kilogramelor în plus.
Pentru mai multe recomandări te așteptăm pe Facebook sau pe LinkedIn .