Știm să ajustăm și să folosim corect un scaun de birou ergonomic?
Postura incorectă adoptată pe scaunul nostru de birou preferat ne pot crea mari probleme de sănătate. Într-adevăr, în ultimii ani tot mai mulți dintre producătorii de scaune am încercat să explicăm și să ne adaptăm gama de produse provocărilor legate de sănătatea utilizatorilor acestor piese de mobilier. Încă din 1992, de la înființarea companiei ne-am propus să oferim soluții (scaune de birou) personalizate după fizionomia și nevoile voastre cu scopul de a vă proteja cât mai bine posibil sănătatea.
ANTARES România urmărește tendințele în schimbare a mediului de lucru modern și depune efort semnificativ în vederea dezvoltării scaunelor de birou și din birou cu scopul de a răspunde provocărilor din prezent ale acestor spații.
SCAUNUL este cea mai importantă piesă de mobilier pentru cei care lucrează în spațiile de birou. Scopul principal al scaunului de birou este de a vă ajuta să rămâneți confortabil și eficient pentru o perioadă mai lungă de timp. Poate, întrebarea care ar trebui să ne-o adresăm ar fi: Știm să ajustăm și să folosim corect un scaun de birou?
Dacă găsiți puțin timp vă invităm cu plăcere în showroom-urile Antares sau ale partenerilor Antares care dispun de un showroom cu scaune să vă prezinte câteva elemente de bază de ajustare și folosire corectă a scaunelor de birou.
Dispunem de o gamă largă de scaune de birou ergonomice cu toate caracteristicile necesare esențiale pentru menținerea posturii corecte pe scaun. Vei descoperi că avem scaune ușor de ajustat, ba chiar autoajustabile după greutatea ta sau a colegului tău care folosește și el uneori același scaun de birou.
Totuși, dacă nu ai timp sau nu întră în agenda ta să ne vizitezi, mai jos îți prezentăm câteva ajustări și reglaje importante atunci folosești scaunul de birou:
- Înălțimea șezutului:
Pentru a asigura o bună circulație periferică a sângelui în picioare, șezutul scaunului trebuie reglat la înălțimea corectă. Înălțimea șezutului este corectă atunci când genunchii sunt îndoiți la un unghi de aproximativ 90° și călcâiele sunt așezate pe podea, coapsele sunt paralele cu podeaua.
- Adâncimea șezutului:
Unele scaune ergonomice sunt dotate cu funcționalitatea de reglare a adâncimii șezutului. Dacă șezutul este culisat la maxim, acesta poate bloca circulația sângelui. Pentru a preveni acest lucru, reglați adâncimea șezutului astfel încât distanța dintre partea frontală a șezutului și partea din spate a genunchilor să fie de cel puțin 2-3 degete, fără a vă îndepărta de la spătar. Marginea înclinată a scaunului (curbată) împiedică creșterea tensiunii arteriale în vene.
- Tensiunea spătarului:
Mecanismele sincronizate ale scaunelor ergonomice Antares oferă posibilitatea reglării intensității spătarului la greutatea dumneavoastră individuală. Această funcționalitate este utilizabilă cu mecanismul ”deblocat”, în acest mod spătarul oferă suport corect și constant coloanei vertebrale în fiecare poziție de pe scaun a utilizatorului.
- Înălțimea și blocarea spătarului:
Atunci când este necesar un nivel de concentrare mai mare, spătarul scaunului se poate bloca într-o poziție fixă. Unele spătare ale scaunelor ergonomice au în dotare spătar curbat ergonomic și/sau suport lombar reglabil. În momentul folosirii scaunului cu spătarul blocat este important să ajustați înălțimea spătarului sau a suportului lombar pentru a vă oferi confort și susținere maximă zonei lombare și părții superioare a spatelui. Atunci când scaunul este dotat cu suport lombar reglabil, asigură-te că acesta susține curba naturală a coloanei vertebrale (în special a celor cinci vertebre din zona lombară).
- Reglarea brațelor:
Reglate corect, brațele scaunului reduc presiunea și tensiunea musculară exercitată asupra umerilor. Este recomandat să reglați înălțimea brațelor până la nivelul cotului, atunci când nu folosiți biroul pentru sprijinirea brațelor ele vor prelua această sarcină.
- Padurile sau topul brațelor:
Cele mai multe brațe ale scaunelor ergonomice Antares sunt accesorizate cu paduri rotative și/sau culisante. Rolul acestor funcționalități este de a evita să stăm așezați cu brațele prea întinse spre exterior sau opusul: prea strânse pe corp.
- Tetiera
Tetiera trebuie să fie ajustată la o poziție confortabilă care vă permite să vă relaxați umerii și partea superioară a spatelui. Chiar și într-o poziție înclinată, tetiera se reglează într-un unghi confortabil pentru vizualizarea monitorului.
Asigurați-vă că poziția corectă de ședere pe scaun este un obicei!
Descoperă mai multe informații despre ce suntem pasionați și gama noastră de produse aici.
Înainte de a achiziționa un scaun de birou, îți recomandăm cu căldură să testezi unul și să afli care este cel mai recomandat pentru organismul tău. Te așteptăm în casa casei noastre la Showroom-ul de scaune din Cluj sau București să ne cunoști mai bine!
#SharingIsCaring
Dorești să transmiți și altor persoane aceste recomandări?
Trimite un email pe marketing@scaune.ro cu subiectul: #sanatoslabirou și noi îți vom transmite această listă în format electronic împreună cu alte 10 recomandări/obiceiuri generale pentru ați păstra sănătatea la birou care nu țin de scaunul de birou ergonomic.
Pentru mai multe recomandări ne poți urmări pe:
1. Facebook: facebook.com/scaune.ro
2. LinkedIn: linkedin.com/company/antares-romania
3. Blog: https://scaune.ro/blog/