Antares a inaugurat cea mai modernă fabrică de scaune din România. Investiția din Remetea, jud. Harghita se ridică la 1 mil. de euro.

Remetea, jud. Harghita – 29.09.2017

 

Antares România, cel mai mare producător de scaune de birou autohton a inaugurat noua fabrică în Remetea, jud. Harghita. La inaugurare au participat angajați, parteneri, furnizori, dar și reprezentanți ai autorităților locale, județene și industriei mobilei din România.

 Fabrica-de-scaune-antares

Investiția care s-a realizat din fonduri proprii se ridică la 1 milion de euro și se întinde pe o suprafață de 2500 mp. Noua fabrică de scaune este cea mai modernă facilitate de producție de acest profil din România.  În afară de spațiul de producție, investiția mai include un depozit și birouri. Printre dotările cele mai importante ale noii fabrici de scaune sunt: spațiul de producție modern, instalația de stingere a incendiilor cu sprinklere conform noilor norme Europene, platformă automată de încărcare și descărcare a mărfii și un lift care face legătura celor două nivele ale construcției.

Inaugurarea festivă a început chiar în spațiul de producție al fabricii unde au ținut discurs atât persoane din conducerea și acționariatul fabricii: directorul general al companiei Laczkó Csaba, acționarul majoritar Gabriele Briatti dar și persoane reprezentative din industria mobilei: Aurica Serény (Președinte APMR - Asociația Producătorilor de Mobilă din România) și Iuliu Moldoveanu (Președinte ACMR - Asociația Clubul Român de Mobilă).

Directorul General al companiei Antares România, Laczkó Csaba, a declarataceastă investiție exprimată într-un singur cuvânt este: ÎNCREDERE”. ”Încrederea este foarte importantă: încrederea în viitor, în tot ceea ce ne înconjoară, în echipa noastră, în partenerii noștri. Antares România este rezultatul încrederii: Dacă partenerii nu ar fi avut încredere în scaunele și produsele Antares România, azi nu am fi aici. Acest lucru este valabil și invers: și pentru noi, merită să investim resurse și energie în colaborarea cu dumneavoastră”. ”Fără ÎNCREDERE nu se poate realiza nimic”.

Laczko-Csaba-Director-Antares-Romania-SRL

Prezentă la inaugurarea noi fabricii Antares, președintele APMR (Asociația Producătorilor de Mobilă din România), Aurica Serény, a declarat că: ”Este o mare bucurie pentru noi să constatăm că în industria mobilei se fac investiții, sectorul se dezvoltă și această investiție este foarte binevenită din următoarele considerente: sunt foarte puține investiții pe acest segment al mobilei, al scaunelor ergonomice. În general investițiile din acest sector au mers pe mobilier din lemn masiv.

Aurica-Sereny-Presedinte-APMR

Reprezentanții autorităților locale atât din Harghita dar și din Remetea s-au declarat încrezători și mulțumiți că această investiție s-a realizat la ei în județ și speră ca această fabrică să atragă și alte investiții în zonă.

Într-o primă etapă, în noua fabrică vor lucra 20-25 persoane. Această investiție va permite atât creșterea capacității de producție a companiei la general, cât și extinderea gamei de scaune actuală. Antares România fabrică și distribuie peste 300 de tipuri de scaune ergonomice și de conferință. Dintre scaunele vândute, peste 70% se fabrică în țară la: Cluj, București și mai nou la Remetea.  Dacă va fi necesară o creștere a capacității de producție ”construcția noii fabricii se poate extinde, aceasta fiind construită și proiectată în acest fel”. 

Capacitatea de producție a fabricii de scaune diferă în funcție de complexitatea scaunelor care se doresc realizate. Uneori, pentru un singur scaun directorial este necesar chiar și 3 ore de lucru din cauza cusăturilor și operațiilor fine și complexe. Totuși, cu noua fabrică din loc. Remetea, capacitatea de producție Antares România se poate ridica și la 2000 – 2500 buc. de scaune/zi.

 

Note către editori:

 

Despre Antares România:

Sigla-Antares-Romania

Antares România (www.scaune.ro)  este cel mai mare producător autohton de scaune ergonomice  de birou și spații publice. Oferim o gamă largă de scaune care îndeplinesc cu succes cerințele diverșilor tipuri de utilizatori din diferite medii de lucru. Suntem parte a unui grup internațional fondat în anul 1992 cu filiale in Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Serbia și Bulgaria. De la început am crescut într-un ritm constant și progresiv, dezvoltându-ne în mod permanent cunoștințele, îndemânarea și capacitatea de producție împreună cu personalul companiei în scopul de a oferi cele mai bune servicii posibile pentru clienții noștri.

În 2016, Antares România, a vândut peste 480 de mii de scaune și fotolii directoriale urmând ca în acest an să depășească jumătate de milion. Acordăm atenție deosebită fiecărui detaliu regăsit în  componența produselor noastre iar atunci când dezvoltăm un model de scaun nou, ergonomia este de maximă importanță. Personalul specializat controlează fiecare pas al ciclului de producție, pentru a obține cel mai bun rezultat în ceea ce privește calitatea și valoarea produsului.

Filiala din România și-a început activitatea comercializând scaunele produse de grup, însă începând cu anul 2000 Antares România și-a dezvoltat propria ramură de producție. În prezent Antares România  deține 129 de angajați, cei mai mulți fiind la Cluj, Remetea și București.

Antares deţine magazine de prezentare în Cluj-Napoca şi Bucureşti, desfăşurând şi activităţi la export, în principal către firmele membre ale grupului Antares.

Resurse media:

Fotografii de mare rezoluție și clipuri video pentru a ilustra acest comunicat de presă se pot descărca de la următoarea adresă:

Fotografii:

  1. https://we.tl/I6bXe5HtBj (toate fotografiile)
  2. https://we.tl/GtFKQaE9od (fotografii alese - 16 buc.)

Pentru mai multe informații despre Antares România sau despre prezentul comunicat de presă vă rugăm să ne contactați:

Antares România, Cluj – Napoca, Str. Piața 1 Mai nr. 4-5

Tel.: (+4)0264/454.550

e-mail: cristian@scaune.ro

web: www.scaune.ro