Fie că lucrăm la calculator de acasă sau de la birou, scaunul ales este foarte important. Alături de computere, servicii internet și instrumente de comunicare, scaunul de birou este unul dintre cele mai utile instrumente care ne susțin clipă de clipă.

scaune-de-birou-romania

Mai jos vă prezetăm 5 detalii interesante despre scaunele de birou ergonomice:

În 10 ani petrecem până la 17.000 de ore pe scaun…

Utilizăm scaunele de birou în medie 8 ore pe zi, într-un an 1792, iar în 10 peste 17,000 de ore. Este esential să alegem un scaun de birou de calitate. Este cel mai folosit obiect de mobilier din birou. Având un scaun de birou ergonomic adecvat, acesta poate oferi flexibilitate și confort pentru a se potrivi fiecărui membru al echipei tale.

 ore petrecute pe scaun

Scaunele de frizerie au avansat mai repid decât scaunele de birou

Deja din anii 1890, scaunele de frizerie au fost ridicate, coborâte, înclinate și rotite cu ajutorul diverselor mecanisme hidraulice. Având aceste funcții, frizerul a devenit mai flexibil cu clientul său. Mai târziu, la sfârșitul secolului al XIX-lea, inginerii au studiat ergonomia pentru a ușura funcțiile pentru cusut, chirurgie și stomatologie. Cu toate acestea, ajustările și flexibilitatea scaunelor de birou nu au fost încorporate în designul scaunului până la mijlocul secolului XX.

 scaun frizerie antic

Productivitatea este mai mare în scaunele de birou ergonomice

Cercetările arată că oamenii sunt cu 17,7% mai productivi când li se oferă un scaun de birou ergonomic. Există o corelație între productivitate și confort. Având un scaun de birou ergonomic permite angajatului să se concentreze asupra responsabilităților de la locul de muncă.

productivitatea la birou influentata de scaun

Cu sau fără brațe?

Cât de des vă sprijiniți pe brațele scaunului? Pe vremuri, scaunele de birou nu erau recomandate să fie accesorizate cu brațe, deoarece împiedicau oamenii să lucreze aproape de birou. Apariția și accesorizarea scaunelor cu brațe reglabile au schimbat această paradigmă. Descoperă scaunul Tesla by Antares aici: https://scaune.ro/blog/Tesla/ 

Brat scaun de birou

Anii 1800: Primul scaun cu rotile?

În anii 1800, Charles Darwin, naturalist, biolog și geolog, a montat roți/role pe scaunul său de laborator. El a vrut să acceseze totul rapid și liber pentru a lucra mai repede. Astăzi întâlnim role și pe cele mai banale scaune de birou.

Laborator vechi antic

Dorești să descoperi mai multe detalii interesante și să testezi scaune de birou de calitate și avansate?

Te invităm în showroom-urile partenerilor Antares Romania (nu doar din Cluj și București) să descoperi cele mai ergonomice și confortabile scaune de birou. Mai multe detalii: https://scaune.ro/contacts/