Culoarea Anului 2019 Living Coral 16-1546

Scurtă descriere: ”nuanță de coral vie și animată, cu o reflexie subtilă aurie energizează și înviorează.” Vibrantă și totuși moale.

”Living Coral” este culoarea oficială a anului 2019. Cei de la Pantone s-au hotărât și au anunțat că ”Coral” este antidotul al acestei epoci digitale fără suflet. ”Ca reacție la atacul tehnologiei digitale și a mass-mediei sociale care se încorporează din ce în ce mai mult în viața de zi cu zi, căutăm experiențe autentice și imersive care permit conexiune și intimitate. Sociabilă și plină de viață, Coral, salută și încurajează activitatea, viața. Este simbolul nostru înnăscut pentru optimism și intenții de bucurie.” declară Pantone în ultimul lor comunicat de presă. ”Living Coral” este urmașul bine-cunoscutului ”roz milenar”, care era în tendințe în 2018.

 

Despre Culoarea Anului ”Pantone”

Timp de 20 de ani, Culoarea Anului Pantone a influențat deciziile de dezvoltare și cumpărare a produselor în mai multe industrii, inclusiv în modă, mobilier și design industrial, precum și produse, ambalaje și design grafic.

Procesul de selecție necesită o analiză atentă și o analiză a tendințelor. Pentru a ajunge la selecție în fiecare an, experții în culori Pantone de la Institutul Pantone Color cercetează natura, tendințele, etc...căutând noi influențe de culoare: de la industria divertismentului, filme, colecții de artă, artiști, modă, design, design industrial, până la condiții socio-economice. Influențele pot proveni, deasemenea, din noi tehnologii, materiale, texturi și efecte care influențează culoarea, platformele sociale și chiar evenimentele sportive.

Culoarea-anului-2019

Cum considerați că va fi influențată industria mobilierului de ”Living Coral”?

mobilier-coral-tapiterie-culoare-coral