Procesul de proiectare a unui scaun poate să fie o operă de artă în mâinile unui designer sau artist priceput. Acest fapt poate fi dovedit de munca lui Charles & Ray Eames, Hans Wegner sau Arne Jacobsen. Cu toții sunt niște arhitecți, designeri talentați. Încă și astăzi vorbim despre creațiile lor, fie vorbă de cunoscutul scaun -Lounge, -Whisbone ori -Egg. Admirăm acești designeri străini dar oare știm că și noi, în România, avem numeroase arhitecți plin de calități care ne reprezintă chiar și la nivel internațional?  În cele ce urmează vom prezenta lucrările câtorva designeri și arhitecți români. 

sketch

Dragoș Motica

Arhitect și designer de produs, în colecția lui ne putem înâlni cu mobile, cu corpuri de iluminat dar chiar și cu diferite accesorii. Premiat de Asociația Română a Producătorilor de Mobilă pentru produse de mobilier, scaunele create de el sunt următoarele:

  • Scaunul Tipro

scaun tipro

  • Scaunul de bar Tribut pentru Romanian Design Week

scaun de bar tribute

  • Scaunul, Scaunul de bar și banca Fair and Square

Scaunul, Scaunul de bar și banca Fair and Square

  • Fotoliul Atelier

fotoliul atelier

  • Scaunul Pliabil

scaun pliabil

  • Scaunul de bar Version 3

scaun de bar version 3

  • Scaunul, scaunul de bar și banca Marco

scaun, scaun de bar și banca Marco

 

Dacă vă interesează munca lui vizitați pagina dragosmotica.ro

Arhidot Design

Colecția Vatra creată de arhitecții Dana și Vlad Boștină era lansată la Made in RO, târg de design românesc în cadrul Romanian Design Week. Colecția a fost inspirată din arta meşteşugărească tradiţională.

vatra

Dacă vă interesează munca lor vizitați pagina arhidot.ro

Ruxi Sacaliș

Arhitect, în colecția ei ne putem întâlni cu diferite accesorii de casă și cu scaunul Tre.foil. Acesta este un scaun simplu din lemn care era inspirată din cultura rurală. Scaunul Tre.foil a fost nominalizat în categoria „Arhitectură interioară, design de produs și scenografie” în cadrul Bienala Națională de Arhitectură București.

tri.foi

Dacă vă interesează munca ei vizitați pagina ruxisacalis.com

LANA pentru Photoliu

Echipa Photoliu, împreună cu echipa Dizainăr și designerul vestimentar Lana au lansat o serie de scaune, numit LANA pentru Photoliu. Scaunul a atras și atenția presei internaționale, a apărut în reviste precum Vogue Living, The Wall Street Journal şi The New York Times. În 2014 a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun obiect de design al anului”, în cadrul competiției Elle Decoration Romanian Design Awards.

lana pentru photoliu

Dacă vă interesează munca lor vizitați pagina photoliu.com

201 Design Studio

Fondat de doi tineri, Mira Ene și Codrin Stanciulescu. Scopul lor este de a înțelege relația dintre utilizator și obiect. În colecția lor vă puteți întâlni cu corpuri de iluminat, cu accesorii de birou dar și cu scaunele următoare:

  • Colecția Twig: premiat de A’ Design în categoria Mobilier, Articole Decorative și Design de Articole de Uz Casnic

colectia twig

  • Scaunul 2 Seat

2 seat

  • Scaunul Xuman: mențiune de onoare acordată de Asociația Producătorului de Mobilă din România

xuman

Dacă vă interesează munca lor vizitați pagina 201designstudio.ro

Ei sunt doar câteva designeri din țara noastră. Piesele lor sunt unicate, făcute din lemn, moderne dar în același timp inspirate din tradiționalism. Talentați și motivați, sunt gata gata să-și arate lumea munca lor

Surse: 

www.dragosmotica.ro

www.arhidot.ro/category/colectia-vatra/

www.designist.ro

www.ruxisacalis.com

www.photoliu.com/lana-pentru-photoliu/

www.201designstudio.ro