Culorile diferite crează diferite stări de spirit, nu numai în casa dvs dar și la birou. Ele comunică sentimente diverse, cum ar fi entuziasm, pasiune, agitație sau liniște. Odată înțelegând teoria culorilor în designul interior puteți crea dispoziția potrivită care o să vă ajute să rămâneți mereu productiv!

Psihologia culorilor

Alegând culorile pentru propriul apartament este mai ușor fiind că deja aveți o idee generală despre designul dorit și culorile care vă plac, astfel creând un loc personal. Totuși alegerea designului interior sau a culorilor accentuate unui spațiu de birou nu este atât de ușor. De ce? În acest caz preferințele personale nu sunt atât de imortante. Accentul cade asupra faptului să obțineți estetica dorită care să comunice perfect mesajul firmei și să creați un loc unde angajații se simt bine, rămân creativi și au un nivelul de productivitate crescut.

Birou colorat

Culoare

Ce influențează? 

Roșu 

CORPUL

Pasiune, entuziasm, creștere intensitatea emoțiilor

 Galben

EMOȚIILE, ÎNCREDEREA ÎN SINE

 Stimulează emoțiile

Evocă sentimente de fericire

Albastru

MINTEA

Crește productivitatea

Ajută la menținerea concentrării

 Verde

ECHILIBRUL

Ajută la menținerea echilibrului, calmului și liniștei interioare

 

Culori ideale pentru spații de birou

Albastru

Liniște. Productivitate. Eficiență. Astfel s-ar putea descrie efectul acestei culori la birou. Ajută la crearea unor mediu de lucru unde accentul cade asupra clarității și focusului. Folosind această nuanță puteți obține o atmosferă liniștită în timp ce radieaza stabilitatea firmei. 

Birou albastru

Verde

Această culoare este cunoscută după calitatea de a inspira productivitate și creativitate la locul de muncă. Vă face să vă simțiți în natură, astfel creând un sentiment de echilibru și armonie. Ajută la o gândire mai clară. O alternativă este să încorporați multe plante în spațiul de birou, care nu numai că arată bine, îmbunătățește calitatea aerului și are un efect pozitiv asuprea starea angajaților. 

Birou verde

Galben, portocaliu

Galbenul este o culoare de energie mare, excelent pentru un anturaj mai tânăr, dinamic. Are un efect inspirațional, înălțător asupra angajaților și vizitatorilor. Ajută la gândirea creativă și vă face mai optimist. 

Birou galben

La fel ca nunațele de galben și cele de portocaliu inspiră energie și fericire la locul de muncă. Când lucrați cu nunațe portocalii, aveți grijă să nu folosiți prea mult pentru că ușor puteți obține efectul opus. Prea mult portocaliu poate cauza o stare de îngrijorare. 

Birou portocaliu

Roșu

Încorporarea acestei culori este una mai puțin complicată. Unii spun că fiind o culoare foarte intensă, ne face să simțim că totul este foarte urgent ceea ce ușor poate cauza anxietate. Alții au o opinie total opusă și susțin că folosirea nuanțelor de roșu este absolut adecvat la locurile de muncă rapide, pline de viață, transmitând pasiune și entuziasm. 

Birou roșu

Amenajarea unui spațiu de birou poate să devine destul de complex. Multe lucruri trebuie considerate, începând de la culoare pereților, pâna la mesajul pe care acel spațiu îl transmite colegilor și vizitatorilor. Cel mai important este, ca biroul să fie amenajat conform tipului de lucru și să transmite mesajul potrivit despre firmă.